Podologie

Wanneer u voet-, knie- of heupklachten heeft in het dagelijks leven. Wanneer u pijn of stijfheid ervaart vlak na het opstaan. Bij bijvoorbeeld traplopen of bukken, dan kan ik als podoloog iets voor u betekenen. De podologie biedt ook meer behandelmethoden dan steunzolen.
U kunt worden doorverwezen door een huisarts, fysiotherapeut of Mensendiecktherapeut. Maar u mag ook zelf een afspraak maken. Sinds 2008 kunt ook zonder een verwijzing naar een podoloog.


Werkwijze podoloog

Eerst wordt bij u een zogenaamde anamnese afgenomen. Ik bespreek dan met u een aantal praktische zaken als persoonsgegevens, relevante medische historie, eerdere klachten en de aanleiding om een podoloog te bezoeken.

Dan volgt een visuele inspectie van uw voetstand en houding alsmede een drukmeting op een voetspiegel. Daarna een functieonderzoek waarin ik de relevante functies van voet en/of knieën (en indien noodzakelijk, de heup) onderzoek. Dan volgt een ganganalyse waarin ik uw looppatroon beoordeel.

Als laatste verricht ik een aantal metingen zoals bijvoorbeeld de hielstand en maak ik een scan van uw voeten of een afdruk op papier. Deze scan of afdruk kan ik later gebruiken als het nodig is een therapiezool te vervaardigen.

Ook kan het zijn dat ik u een schoenadvies geef of enkele nuttige oefeningen die klachten kunnen verminderen.

Ook is het mogelijk dat ik u doorverwijs naar een oefentherapeut, een medisch pedicure of naar uw huisarts.


Echografie

Ik ben echografist voor voet en enkel. Dit betekent dat het kan zijn dat ik voor bepaalde aandoeningen (pathologie) uw voet onderzoek met een echoapparaat. Door middel van ultrasoon geluid kan ik in uw voet kijken en zien of- en in welke fase een bepaalde aandoening is.
De combinatie van echografie en podologie maakt onze praktijk uniek in de regio.


Vergoeding podologie

Podologie wordt vergoed door veel aanvullende verzekeringen. U kunt hier de vergoedingen van uw zorgverzekraar controleren.

In veel gevallen kan ik de declaratie rectstreeks bij uw verzekeraar indienen en hoeft u niet zelf te declareren. Dit verschilt echter per verzekeraar. Ik kan u op het spreekuur daar meer over vertellen.
verplaatsen en op grensvlakken tussen zachte en hardere structuren reflecteren. Door deze reflectie kan de echografist de verschillende structuren in beeld brengen.

Nu ook in Hoorn


Nu ook spreekuur in Hoorn.
Maak hier een afspraak.

Podologische zool

steunzool

Echografie


Echografie is de informele naam voor echografisch onderzoek, ook wel echoscopie genaamd. Het is een techniek die gebruik maakt van geluidsgolven die zich door het lichaam verplaatsen en op grensvlakken tussen zachte en hardere structuren reflecteren. Door deze reflectie kan de echografist de verschillende structuren in beeld brengen.

Register Podoloog

Contactinformatie